Latest Movie :
Home » » ΚΙΝΑ: Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΕΡΗΜΟΣ

ΚΙΝΑ: Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΕΡΗΜΟΣ

{[['']]}


Στη δυτική Κίνα περισσότερο βρίσκονται 100.000 τετραγωνικά μίλια ερήμου και εξαθλίωσης. Είναι ένας σκουπιδότοπος τόσο σκληρός, το όνομά του το ίδιο είναι μια προειδοποίηση. Taklamakan σημαίνει «εκείνοι που πηγαίνουν δεν βγαίνουν ποτέ". Κάποτε πόλεις άκμασαν εδώ - οι οάσεις ήταν εμπλουτισμένες από το θρυλικό Μετάξι της Κίνας μέχρι που πόλεμος και η έρημος τις κατέστρεψαν.Καθώς το εμπόριο άκμαζε κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού, η Κεντρική Ασία έγινε μια πραγματική χοάνη των πολιτισμών. Εδώ, στις παρυφές της ερήμου του Τακλαμακάν, ένα εξωτικό μείγμα απο Ινδικές, Μογγολικές, Κινέζικες, και Ευρωπαϊκές επιρροές τροφοδότησε μια εκπληκτική πολιτιστική αναγέννηση.Ανακαλύψτε πώς ένα πλούσιο βουδιστικό βασίλειο, που άκμασε κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού στην έρημο Τακλαμακάν στο πέμπτο και έκτο αιώνα, ανακαλύφθηκε ξανά από τον Aurel Stein το 1902. Μεταξύ των θησαυρών που αποκαλύφθηκαν, ήταν και μια πλήρης βιβλιοθήκη βουδιστικών κειμένων από τον όγδοο και ένατο αιώνα. 


Δύο θαρραλέοι άνδρες εισήλθαν στο Τακλαμακάν, για την αναζήτηση της αλήθειας, του άλλου θησαυρού. Και οι δύο αγωνίστηκαν για τη ζωή τους εναντίον της στοιχειωμένης έρημου και στη λαβή του θανάτου βρέθηκαν θησαυροί που θα άλλαζαν τον κόσμο.Τον 7ο αιώνα, ένας Κινέζος μοναχός, ο Xuanzang, βυθίστηκε στην έρημο, ενώ πήγαινε για βουδιστικό προσκύνημα στην Ινδία. Οι περιγραφές του για τις πόλεις-οάσεις που συνάντησε θα αποδειχθούν ανεκτίμητες για άλλον εξερευνητή, περισσότερο από χίλια χρόνια αργότερα.Του 20ου αιώνα αρχαιολόγος ο Sir Aurel Stein πήγε στο θανάσιμο Τακλαμακάν για να αποδείξει τη δική του θεωρία για το χαμένο πολιτισμό της Δυτικής Κίνας. Ξανά και ξανά, τα γραπτά του Xuanzang τον οδήγησαν σε αρχαιολογικό θησαυρό και σε άλλοτε ακμάζουσες πόλεις που σήμερα είναι θαμμένες στην άμμο. Στη διαδρομή του μοναχού, ο Stein έκανε μεγαλύτερη ανακάλυψη: μια βουδιστική βιβλιοθήκη σε σχεδόν τέλεια κατάσταση. 




Αφού πατήσετε στο παρακάτω λινκ, περιμένετε λίγο για να βγάλει πάνω δεξιά το SKIP THIS AD.  πατήστε το και μετά πατήστε Continue as Free User (στο Putlocker) 


Treasure Seekers: China's Frozen Desert/ΚΙΝΑ Η Παγωμένη Έρημος (2001)
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Information

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Vlepomovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger