Latest Movie :
Home » » ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (2001)

ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (2001)

{[['']]}


Σε αυτό το ντοκιμαντέρ το National Geographic ακολουθεί τις ιστορίες που οδήγησαν στην ανακάλυψη των ερειπίων της Τροίας, των Μυκηνών και της Κνωσού.Ο επικός ποιητής Όμηρος έγραψε για τη μεγάλη εντός των τειχών πόλη της Τροίας, και απαθανάτισε την καταστροφή της με τον Τρωικό Πόλεμο. Όμως, από τον 19ο αιώνα, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την ιστορία ως μυθοπλασία. Εκτός από έναν άνθρωπο, τον Heinrich Schliemann, ένας Γερμανός βιομήχανος που ακολούθησε τις ενδείξεις της Ιλιάδας και της Οδύσσειας του Ομήρου και αποκάλυψε τα ερείπια από τις μεγάλες πόλεις της αρχαίας Τροίας και των Μυκηνών, με αμύθητους θησαυρούς. Είχε εντελώς γοητευτεί από την Ιλιάδα και ήθελε να εξερευνήσει αυτές τις μαγικές διαδρομές.Η σημαντική ανακάλυψή του ήρθε στο φώς το 1871, όταν ανακάλυψε τα ερείπια κάτω απο την πόλη της Τροίας. 



Οι πραγματικοί αρχαιολόγοι της ημέρας προεξοφλούν τα ευρήματα του και δεν εμπιστεύονται τα καταπληκτικά ευρήματα του Σλήμαν. Απογοητευμένος, Ο Σλήμαν συνέχισε τις ανασκαφές και το 1876 βρήκε τους βασιλικούς τάφους και τους θησαυρούς στην περιοχή της αρχαίας ελληνικής πόλης των Μυκηνών. Σιγά-σιγά είχε ανακαλύψει ένα πλούσιο και πολύχρωμο πολιτισμό που άκμασε 1.000 χρόνια πριν από τις ημέρες δόξας της κλασικής Ελλάδας. Η διεθνή φήμη του Σλήμαν εξασφαλίστηκε!Μια γενιά αργότερα, ο Άγγλος Arthur Evans ξεπέρασε τα σύνορα της ευρωπαϊκής ιστορίας, ακόμη περισσότερο, με την εντυπωσιακή ανακάλυψη του αρχαίου ανακτόρου της Κνωσσού, στην Κρήτη το 1900. Ο πολιτισμός αυτός ήταν ακόμη μεγαλύτερος από ότι στις Μυκήνες, που χρονολογείται πριν την αρχαία Ελλάδα κατά 1.500 χρόνια.Ο Evans βρήκε πήλινες πινακίδες,και ένα τεράστιο παλάτι με τοιχογραφίες, και μια σειρά από αρχαία αντικείμενα, αλλά σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση που ανακατασκεύασαν τα τμήματα του ανακτόρου του Μίνωα, συνδυάζοντας τις δικές του θεωρίες με αυτές των ''Μινωιτών'' 
Treasure Seekers: Glories of the Ancient Aegean National Geographic/ΕΛΛΑΔΑ Οι Δόξες του Αιγαίου (2001)




Αφού πατήσετε στο παρακάτω λινκ, περιμένετε λίγο για να βγάλει πάνω δεξιά το SKIP THIS AD.  πατήστε το και μετά πατήστε Continue as Free User (στο Putlocker) 
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Information

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Vlepomovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger