Latest Movie :
Home » » ΑΦΡΙΚΗ: Η ΜΑΥΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (2001)

ΑΦΡΙΚΗ: Η ΜΑΥΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (2001)

{[['']]}


Βαθιά στην καρδιά της Νότιας Αφρικής, στο ποταμό Ζαμβέζη, ένας μεγάλος πολιτισμός αυξήθηκε τον 8ο αιώνα. Η Μαγευτική εντός των τειχών πόλη της διαμορφώθηκε ως απόδειξη για έναν ακμάζων, εξελιγμένο πολιτισμό που ονομάζεται Μεγάλη Ζιμπάμπουε. Ήταν μεγαλύτερη από το μεσαιωνικό Λονδίνο από 500 χρόνια, και πλούσια σε χρυσό και ελεφαντόδοντο.Μυστηριωδώς, από το 10ο αιώνα, ο πληθυσμός είχε εξαφανιστεί. Ανακαλύφθηκαν το 1871, τα ερείπια που μαρτυρούν την ύπαρξη αυτού του υψηλού πολιτισμού. Αλλά τι συνέβη σε αυτό;Σε αυτό το ντοκιμαντέρ που το ταξίδι είναι πίσω στο 1871 όταν ο Γερμανός γεωλόγος Καρλ Mauch, με εμμονή στα ερείπια ανακάλυψε ένα τεράστιο περίβλημα, που χτίστηκε από 30 πόδια υψηλούς πέτρινους τοίχους: τα ερείπια της Μεγάλης Ζιμπάμπουε.Ο Carl Mauch ήταν γεωγράφος και ανασκαφέας χρυσού και ήταν ο πρώτος Δυτικός που βρήκε εκτεταμένα ερείπια σε αυτό το ανεξερεύνητο και άγνωστο μέρος της Αφρικής. 


Πίστευε ότι είχε βρει τα απομεινάρια ενός μεγάλου, χαμένου, λευκού πολιτισμού που δεν είναι χτίστηκε από τους ντόπιους. Στη συνέχεια, ενημέρωσε ότι μπορεί να έχουν ανακαλύψει τη βασίλισσα των ανακτόρων Sheba και τα ορυχεία του Βασιλιά Σολομώντα!Ο Mauch ταξίδεψε πίσω στη Γερμανία και δημοσίευσε το πόρισμα του. Η ανακάλυψή του έγινε γνωστή ως το «αίνιγμα της Ροδεσίας».Η θεωρία του στάθηκε ως πραγματικότητα μέχρι το 1928, όταν ο τρομερός, Άγγλος αρχαιολόγος Gertrude Caton-Thompson ανάσκαψε το μνημείο με την ομάδα του και να έθεσε την κατανόηση του κόσμου της αρχαίας Αφρικής σε μια νέα βάση.Ο Gertrude ήταν ένας παθιασμένος εξερευνητής και αρχαιολόγος, καθώς και ένας πολύ επαγγελματίας επιστήμονας. Χρησιμοποίησε ένα αεροπλάνο για να διερευνήσει τις ανασκαφές από τον αέρα και έκανε κάποιες εντυπωσιακές ανακαλύψεις.Έφερε στο φως αποδείξεις ότι η Μεγάλη Ζιμπάμπουε είχε χτιστεί από ιθαγενείς της Αφρικής, μετατρέποντας ρατσιστικές προκαταλήψεις για την Αφρική. Η απόδειξη ότι ο υψηλός πολιτισμός θα μπορούσε να προκύψει στη μαύρη Αφρική, διαψεύδοντας τον μύθο της λευκής φυλετικής ανωτερότητας. 
Treasure Seekers: Africa's Forgotten Kingdom/Αφρική: Η Μαύρη μητρόπολη (2001)



Αφού πατήσετε στο παρακάτω λινκ, περιμένετε λίγο για να βγάλει πάνω δεξιά το SKIP THIS AD.  πατήστε το και μετά πατήστε Continue as Free User (στο Putlocker

Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Information

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Vlepomovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger